Sivut

4.8.2014

Astan puutarhassa

Viime kesänä kävin puutarha-aiheisella päivän bussimatkalla, ja tänä vuonna otin uusiksi. Suuntana oli jälleen Turun seutu, mutta kohteet sentään eri kuin viimeksi. Ekana kävimme Paimiossa Asta Tuomisen puutarhassa. Puutarha on kaunis melko nuori puutarha, jossa on tehty puutarhan ikään nähden tosi paljon töitä. Jos oikein kuulin, niin pihaa on tehty vasta 7 vuotta ! Ja Astan rakkaus kasveihin kyllä näkyy, ja joukossa on harvinaisiakin kasveja. 

Kääpiöhernesypressi on mielenkiintoisen näköinen tuttavuus.

Orvokit ovat kylväytyneet somasti, takana on japaninvaahtera. Asta kertoi, että hänen japaninvaahteransa ovat talvehtineet avomaalla ! Minä olen kiikuttanut kellariin, ja tekisipä mieli kokeilla, voisiko japaninvaahtera kestää talven täällä kolmosellakin.  


Pihan veistokset ovat Astan naapurin Väinö Ojan tekemiä. 

Keittiöpuutarha on uusi, tehty tänä vuonna. 

Pihapiirissä on todella idyllinen kahvila, voiko kahvila tämän viihtyisämpi enää ollakaan ! Leivonnaiset ovat Astan itsensä tekemiä. 


Päivän kahden päästä vierailusta kolahti postilaatikkoon uusi Kotipuutarha-lehti. Kun käänsin sivua, näin kovin tutunnäköisiä kuvia, ja pian välähti, että Astan puutarhahan se siinä :)

10 kommenttia:

 1. Viehättävä puutarha. Mulla talvehti japaninverivaahtera parisen vuotta hienosti, mutta viimetalvi lumettomana oli sitten kuolemakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko tiedosta, kovasti tekisi mieli yrittää talvenkestoa, mutta toisaalta haluaisin pitää myös kasvit hengissä - mitäpä sitä tekisi, vaikea kysymys.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin onkin Sussi, ja kahvilakin on todella houkutteleva. Harmi että on niin kaukana meikäläisestä.

   Poista
 3. Puutarhavierailut ovat aina inspiroivia. Täytyypä vilkaista lehdestä tarkemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hassu hetki, kun tuijotin lehteä ja mietin hetkisen, että miksi tuo piha on heti niin tuttu ;)

   Poista
 4. Kiva, kun esittelet blogissasi näitä puutarhoja, saa edes täällä katsella. Miten ihmeessä löydät niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minä löydä, vaan nuo bussifirmat ;) Viime kesänä hoksasin bussifirmojen puutarhamatkat, ja nyt oli jo toinen tällanen päivän bussireissu. Todella kivoja ovat olleet, voin suositella.

   Poista
 5. Pivi, tuota japaninvaahteraa minäkin olen miettinyt, että selviäisikö se meillä, kun maakunnan vyöhyke on IV, mutta meidän saaren III...Se on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisi mieleni kokeilla ulkona ! Mulla on kaksi ruukuissa kasvavaa, jotka kiikutan kellariin talveksi, ja kyllästyttää tuo raijaaminen edestakaisin jyrkkiä portaita. Vähän vielä emmin, mutta jonain vuonna kyllä jäävät kokeiluun maahan.

   Poista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !