Sivut

7.5.2014

Siguldan kasvimarkkinoilla

Terveiset Latviasta Siguldan kasvimarkkinoilta. Vuosia sitten kävin Virossa Türin kukkamarkkinoilla, ja nyt sain täytettyä haaveeni Siguldan markkinoista. Ja kyllä kannatti, monta ihanaa uutta kasvia odottaa pihalla, että tarkenisin mennä niitä istuttamaan. Paikalla oli yli 100 paikallista taimistoa, joten valikoimaa oli runsaasti. Paljon oli tuttuja kasveja, mutta paljon myös sellaista, mitä meiltä ei löydä. 

Tässä messualue maailmanpyörästä käsin, kuva on siipan ottama, mulla itselläni on korkeanpaikan kammo, ja harmi vaan joudun jättämään tällaset härvelit väliin.

The Latvian Plant Parade 2014

Muutama keijunkukka tarjolla ! 

Perennojen hintataso oli vaihteleva, joidenkin taimistojen myymät perennat olivat Suomen hinnoissa, mutta jollain löytyi halvempiakin. Pensaat ja puut sen sijaan olivat selvästi paljon halvempia.  


Otin ostamistani kasveista kuvia nimikylteistä ja lapuista, että saisin ne kotonakin vielä järjestykseen. Tämä nukki oli uusi tuttavuus ja halpakin, kivikko saa kaksi erilaista uutta nukkiasukasta. 


Alueella oli niin paljon katsottavaa, että joitain juttuja bongaan nyt vasta kotona kuvista, kuten nuo taustalla olevat tuulimyllyt. 


Muun tilpehöörin alueen ohitin pikaisesti, mutta onneksi nappasin muutaman kuvan juostessani, niin voin nyt katsella mitä muuta siellä oli kuin kasveja ;)  Tutun näköinen oranssi teltta taustalla !


Ruokailupuoleen ei messuilla oltu panostettu. Parista paikasta sai pystykahvit, yhdestä kioskista hampurilaisen ja sitten oli näitä hauskoja perunamyyjiä. Jos ei ollut kahviloita, niin ei ollut sitten kyllä kaljakuppiloitakaan, meikäläisissä tapahtumissa olisi varmasti. 


Messualue on mahtavalla paikalla, tällainen näkymä avautuu messualueen reunasta. 


Tällaista meillekin kiitos ! Liian aikaisin keväällä olevat puutarhamessut eivät houkuttele taimistoja niihin myymään tuotteitaan, ja pääosassa kasvimyynnin osalta ovatkin sitten hollantilaiset sipulimyyjät. Yleiskoristelutkin alkavat olla joka puolella samanlaisia, ja suhteellisen kalliille pääsymaksulle ei saa vastinetta, jos ajattelee saavansa ostettua puutarhaansa jotain uutta. Siguldaan ei ollut pääsymaksua, miksi yleensä pitäisi maksaa siitä, että pääsee ostamaan !? Uudessakaupungissa on tulossa kukkamessut, jossa on myös taimistoja tuotteineen paikalla, en ole käynyt, mutta olisiko siinä jo häivähdys jotain tämän tyylistä kenties (pääsymaksu sinne kuitenkin 7 e). Toivonpa niin ! 

18 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, ei pitäis olla pääsymaksua, ainakaan tuollasille ulkona pidetyille "markkinoille" Tai pitäis se hinta hyvittää edes ostoksista. Kiitos kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tuo onkin hyvä idea, että hinta hyvitettäisiin ostoksista. Johonkin taimistoviljelöiden liittoon tai puutarhaliittoon voisimmekin esittää näitä ideoita ;)

   Poista
 2. Beautiful pictures, the third photo of all the different colours of Heucheras, so pretty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. There is so much beautiful Heucheras, it's really difficult to choose ;) I bought two.

   Poista
 3. Kiitos kertomuksesta, taas yksi kohde lisättäväksi unelmalistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti voin suositella kohdetta unelmalistalle. Meillä ei ollut aikaa tutustua muuten Siguldaan, mikä oli selvä puute matkassa. Muutaman kilometrin päästä noista markkinoista olisi ollut linna, johon olisi ollut kiva päästä tutustamaan. Mutta ehkäpä uudelleen sitten jonain vuonna.

   Poista
 4. Kukkamessut Uudessa kaupungissa olivat todellakin saman tyyliset, tietysti pienemmät, tykkäsin kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Uudessakaupungissa:)

   Poista
  2. Ilmoittauduin juuri mukaan reissulle Ukiin ;) On taas mitä odottaa !

   Poista
 5. Turun piha ja puutarha -tapahtumassa oli pelkästään paikallisia taimistoja ja yrittäjiä, suosittelen ehdottomasti isojen, suomalaisten messujen asemasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä trendi taitaa sitten ollakin käätymässä uuden suuntaiseksi, ja ehdottomasti on oikea suunta, että on "oikeita" taimistoja paikalla. Turussakin oli nyt peräti kahdet messut, joten valikoimaakin riittää,

   Poista
 6. Näyttää onnistuneelta reissulta kaikin puolin! wow, mikä määrä erilaisia keijunkukkia, varmaan hullaantuisin tuosta paikasta keräilemään niitä, jos tuollaisen kokoelman näkisin myynnissä. :) Ihan samaa mieltä olen kanssasi siitä että pitäisi olla maakunnittain samanlaisia messuja Suomessakin. ihan varmasti olisi kävijöitä.
  ps.lähtisitkö matkaseuraksi sinne bloggaajien tapaamiseen 24.päivä? Olisi kiva saada motarin puksuttelulle seuraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, menin just ilmottautumaan Ukin kukkamessuille puutarhaseuran matkalle. Sama päivä kyseessä :( Mutta kiitän kysymästä, ehkä ensi kerralla.

   Poista
  2. Ok. Hyvää messureissua! :)

   Poista
 7. Onpas tosiaan kauniilla paikalla nuo messut ja en kyllä olisi minäkään maailmanpyörään uskaltautunut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, olisi ollut tosiaan kiva katsella ympäristöä tarkemminkin, mutta tällä kertaa kasvit vei mun huomion. No, ehkäpä jonain päivänä uudelleen, paremmalla ajalla.

   Poista
 8. Kiitos, kun otit mukaasi! Tuli varmaan kassi täyteen ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kuten arvasitkin, kasveja tuli mukaan ihan kiitettävä määrä ;) Aarteita <3

   Poista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !