Sivut

13.5.2014

Ehkä maailman paras havukasvien taimimyymälä

Siguldan reissulla oli ilo päästä käymään Virossa sijaitsevalla Nurga puukool -taimistolla. Nurgalla on aivan hengästyttävän ihana ja laaja havupuiden valikoima, menen siellä aivan sekaisin ;) Oon käynyt vuosia sitten kerran ennenkin, ja silloin kivikkooni ostamat pikkuhavut ovat kaikki edelleen priimassa kunnossa. Pari puuta ja kärhöä tuli taas matkaan mukaan.

Nurga Puukool, Estonia


Myymälän yhteydessä on todella siistit ja kauniit malli-istutukset, ja myös arboretum. Kuvia näet lisää Nurgan sivuilta esim. täältä.

Nurga Puukol, Estonia

Tässä samassa yhteydessä on varmaan asiallista mainita muutama varoituksen sana kasvien tuonnista ulkomailta, tiedotusvälineissä on hiljaittain ollut tästä juttua. Jos yritykset ja yksityiset eivät saisi tuoda mitään, niin kasvivalikoimamme olisi melkoisen suppea. Mutta on hyvä tietää, mitä ei kannata tuoda ! 


Evira julkaisi juuri tiedotteen Älä tuo omenan ja päärynän taimia Viron-tuliaisina. Tulipoltteen isäntäkasveja on kuitenkin paljon muitakin kuin mainitut omena ja päärynä, tarkka lista löytyy Eviran sivuilta.

Lainaus Eviran sivuilta:
Tulipolte ( Erwinia amylovora) on Rosaceae-heimon kasvien tuhoisa bakteeritauti. Oireena on versojen lakastuminen, mustuminen ja kasvin kuoleminen. Tauti leviää saastuneiden kasvien sekä hyönteisten välityksellä. Tulipolte on yleinen useissa EU-maissa, mutta Suomessa sitä ei ole tavattu. Suomi on EU:ssa suoja-aluetta tulipoltteen suhteen, minkä vuoksi Suomeen saa tulipoltteen isäntäkasveja tuoda vain toisilta suoja-alueilta tai puskurialueilta, joilla tulipoltetta ei esiinny.

Alla olevissa kuvissa on Eviran sivuilta lainattuja kuvia tulipoltteen vioittamista kasveista. Tulipoltteen oireita ovat esimerkiksi oksankärkien ruskettuminen ja bakteeriliman muodostuminen. 


7 kommenttia:

 1. Upeat kuvat havupuutaimistolta. Ei ihme, että olit onnesta sekaisin.

  VastaaPoista
 2. Aijai-jai miten monipuolisen näköinen ja siisti taimisto!

  VastaaPoista
 3. Huoh, aina vaan lisää syitä lähteä Eestiin puutarhareissuun.

  VastaaPoista
 4. Voi mahoton! Jos ei tuolta löydä mitään ostettavaa, niin johan on kumma;)

  VastaaPoista
 5. Kaunis paikka! Mut tuo tulipolte tuli mullakin mieleen, tarkkana saa olla sen kans.
  Mulla ois sulle haaste blogissani, jos viitsit ottaa vastaan. ;)

  VastaaPoista
 6. Kiva kun löysin täältä vinkkiä Viron reissulle... en heidän omilta sivuilta oikein saanut irti millainen paikka on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva juttu Karolina ! Olen iloinen että sait vinkkiä, siksi jätin blogiini puutarhakohteet, että niistä olisi jollekin hyötyä. Toivottavasti oli onnistunut reissu. t pivi

   Poista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !