Sivut

11.4.2014

Mansen messut

Tässä tuoreeltaan kuulumisia Tampereen Supermessuilta, jossa on peräti viisi messuteemaa samaan aikaan. Poikkesin vain puutarhapuolella työpäivän jälkeen, ja ihmettelin hetkisen, että missä kaikki kirjamyyjät ovat, mutta siellähän ne ehkä piileksivätkin tällä kertaa Kirja-messuilla. 

Tässä teemana on trendin mukaan ekopiha.


Hevonen on lempääläläisen ekokeksijä Raimo Flinkin käsialaa, hän oli itsekin messuilla esittelemässä keksintöjään, mm. tuota niksibetonia, jossa on tilkkuja mukana. Köynnöstuet, kaaret ja koristeet ovat Tampereen puutarhaseuralaisen Martti Uotilan käsialaa. Martin työt voi ostaa messujen päätteeksi, ja jos kiinnostut, poikkea Tampereen puutarhaseuran osastolla. 


Bongasin tutunnäköisen heinäseiväspenkin, samanlaisen näin kesällä Avoimissa Meeri Sipolan pihalla. Mutta sepä olikin Meerin penkki ! Huomaa miten kivasti on käytetty uudella tavalla unikiviä.  


Eko-oleskelualue 


Kivan värisiä tulppaaneja, polkagrisar mun mielestäni. 


Mahtaakohan käpyideakin olla Meerin pihalta ? Hän oli nimittäin levittänyt käpyjä koristeeksi tähän tapaan. Tämän vinkin aion joskus käyttää, painoin jo kesällä visusti mieleeni. 


Suosikkiosastoni oli kuten ennenkin Tommolan tilan perennamyynti, tämä ihana asetelma sinikämmenineen oli heidän myyntipöydällään. Tommoloilla on aina myynnissä harvinaisempiakin perennoja, aina löytyy jotain uutta. Vai mitä sanotte ostamistani sulkakellukasta ja kirjavalehtisestä kellopeipistä :)


Höh, näin suuri alue yhden myyjän kesäkalusteita - no, ehkä jotkut tykkäävät katsella. 


Aivan valtavasti oli leikkokukkia myynnissä, ruusuja ja tulppaaneita. Onko muka ennen ollut, enpä muista. 
Positiivinen ilmiö silti. 


Rautatienomenapuu kukassa. 


Tampereen puutarhaseuran osaston esikoita. 


26 kommenttia:

 1. Kiitos messukuvista! En taida tänä keväänä päästäkään minnekään messuille. Ja nyt ollaan vielä flunssassa kaiken muun lisäksi. Mukavaa kevään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi blogeissa on melko kattavasti esitelty kevään messut, kuvia näkee vaikka ei pääsisikään. Paranepa pian flunssasta, hyvää kevättä !

   Poista
 2. Kiva oli tirkistää Tampereen messuillekin, sinne en sentään lähtenyt, kolmet messut jo takana ja Turussa vielä yhdet edessä. Ehkä viidennet olisi ollut liikaa :) Aika samat näytteilleasettajat tuntuvat kiertävän näitä messuja ympäri Suomen maan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monet pääsit näkemään, sinulla on mahtava lähtökohta vertailla messuja. Uskon myös että aikalailla samat näytteilleasettajat näissä pyörivät.

   Poista
 3. Kiitos kun pääsin tirkistelemään :) Toivottavasti jotain (ainakin esikoita) on jäljellä vielä sunnuntaina mulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa blogissasi, ja onneksi esikoita jäi sinullekin !

   Poista
 4. No juurikin näin, rahtilavojen uusiokäyttöä - mainiota!! Paljon kaikkea mikä minua ihastutti. Ja nyt kun yritän sitten poimia ja tiivistää kaiken; lehtimalja -mikä ihastus!! Hepoisesta tuli mieleen Histamiini! :) Kiitos että pääsin mukaan virtuaalimatkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkokukat kuin suoraan Amsterdamin katumarkkinoilta!! Hienoa!

   Poista
  2. Minustakin kierrätysteema oli hyvä, ei aina kaiken tarvitse maksaa maltaita, mielikuvituksella ja luovuudellakin saa paljon aikaiseksi. Mutta siihenpä nämä vinkit olivat omiaan.

   Poista
 5. Hei,
  minäkin kävin eilen tuolla Mansen messuilla. Kaikenlaista tuli katsottua ja myöskin jotain ostin, tietysti taas kerran muutamat daalian juurakot Osa puutarhapuolesta jäi kyllä käymättä, mutta nyt tällä kertaa näin.
  Kiva kun laitoit kuulumiset tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli jokaiselle jotain ! En nähnyt daalian juurakoita ollenkaan, mutta tässä kohtaa mulla taisi olla valikoiva näkö. Blogissasi sitten varmasti loppukesästä kukkivat daaliat.

   Poista
 6. Kiva kun laitoit sieltä kuvia! Nuo esikot olisivat ihania...

  VastaaPoista
 7. Kiitos kuvista! Mukava edes katsella kuvia, kun muita ei voi hankkia, kuin käpyjä katteeksi ja vois tehä uusia rapsunlehtilaatta juttuja :) Hienoja nuo tulppaanit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele kuinka halpa ja ekologinen vinkki - käpyjä löytää lähes aina. Ja ovat tosiaan kauniita, minun mielestäni katteena paljon kauniimpia kuin ne valmiina myytävät kalliit värikatteet.

   Poista
 8. Samoja juttuja bongasin messuilta perjantaina. Sinnulla oli hienoa sisäpiirin tietoa noista näytepihoista. Oli kyllä paljon vaatimattomammat messut kuin aikaisempina vuosina minun mielestäni. isoja kukkaistutuksia ei ollut - ainoat massat kukkia oli juurikin nuo leikkokukkien myyjien kojut. Huonekalut olivat minustakin vähän turhan hyvin esillä, ja muita näytteilleasettajia oli paljon vähemmän. Lieneekö lama iskenyt tässäkin, ja samalla kuulemma messupaikka on näytteilleasettajalle paljon kalliimpi kuin aiemmin. tulipahan käytyä! jahka saan toimeksi, laitan omatkin messukuulumiset blogiin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mustakin messut olivat vaatimattomammat kuin ennen, tulppaanimeret puuttuivat vallan. Lisäksi oli aika paljon vähemmän kaikkea kuin esim. Turun messuilla viime vuonna. Mutta yhtä kaikki, sain mitä tarvitsin, hanskamyyjä ja perennamyyjiä oli tarpeeksi paikalla kuitenkin.

   Poista
 9. Hauska heppa ja kauniit polkagrisit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen heppa olisi kiva pihassa - mulle ei tuon elävämpi mahtuisikaan ;)

   Poista
 10. You always get new ideas from visiting garden fairs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, and in garden fairs I also feel like Spring - somehow fairs star the season.

   Poista
 11. Ihania messukuvia! Kiitos ideoista!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kuvista:) Tommolan tilalla on todella hyvät perennavalikoimat ja saa hoito-ohjeetkin mukaan tuntuu että joka kevät on pakko päästä sinne vaikka matkaa tulee useita satoja kilometrejä edestakaisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, mäkin haluaisin käymään oikein paikan päällä Tommolassa. Hmm. pitäisiköhän suunnata kesäretki tänä vuonna Leivonmäelle päin ;)

   Poista
 13. Mitä pihaan tulee ni mää en tarttis yhtään ideakuvaa. Meillä on Oulussa messut toukokuun alussa vasta... pitää saada piha siivottua ja keskeneräisyydet valmiiksi ennen sitä, että uskaltaa lähtä koko messuille :D siivoamisesta puheenollen ; Eskuriin nakkas sulle haasteen...

  VastaaPoista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !