Sivut

10.8.2013

Mörököllien satumaassa - Open gardens: Wonderland

Avoimet puutarhat on sitten ihana juttu, ehkä olen todennut saman parikin kertaa, mutta on se vaan niin upeaa päästä kurkistamaan harrastajien rakkaudella rakentamiin ja vaalimiin pihoihin. Satumaaksi kuvailisin tätä seuraavaa Mikkoloiden puutarhaa Hämeessä. Katsottavaa olisi olllut koko päiväksi, ehkä viikoksikin. Kuvia tästä Tylsän mörököllin puutarhasta on myös Pirkon Elämää ja elämyksiä -blogissa ja Cherin Autuas olo -blogissa. Yritin valita valokuvat niin, etteivät ihan samat näkymät toistuisi. Rouva Mörökölli on myös keramiikkataiteilija, ja hänellä on pihapiirissään pieni savipaja. Puutarhastakin löytyy kauniita eläimiä ja satuolentoja, sekä näkyviltä paikoilta ...  


... kuin myös yllättävistäkin piilopaikoista.


Iso lampi on kaunis, lumpeet kukkivat valkoisina ja punaisena. Lammessa on myös pieni saari...


... johon johtaa suloinen silta.


Ja perillä pienessä saaressa voi kohdata monia yllätyksiä, kun katsoo tarkkaan joka puskan taakse. 


Grillikatoksen köynnös on ollut paikallaan melko monta vuotta ! Kukkamaat tekivät minuun suuren vaikutuksen. Perennat on yhdistelty taidolla, ja perenna-alueiden keskellä kulkee helppokulkuiset polut. Siellä täällä on istahtamispaikkoja. 


Vau mikä runko, huoh. 


Keltalehtinen yrtti-iiso, anisiiso on ihana pari vaaleansinikukkaiselle kärhölle. 


Puutarhassa on paljon kauniita yksityiskohtia. 


Ihailin myös huonekasvien taitavaa yhdistelyä puutarhaan. 


Ja sitten pari ihanaa kasvia, joita en ollut ennen nähnyt livenä. Tummapärskäjuuri (Veratrum nigrum) syyspäivänhatun (Rudbeckia laciniata) seurana ovat täydellisesti toisiinsa sopiva pari. 


Karstaohdake (Dipsacus sativus) onkin tosi komea perenna! 


Sitten mulla olisi rouva Köllille kysymyksiä. Tässä on ihana havuryhmä, minua kiinnostaisi, mikä on oikealla oleva sinertävä pieni tuuhea havu ? Voiko olla kääpiöserbiankuusi mahdollisesti, on kyllä ihanan tuuhea. 


Ja sitten tämä savipajan vieressä olevan kivikon kukkija ? Kaunis ! 


****
This garden which I visited on Open Gardens -day, is really a wonderland. Gardener herself makes also clay works, and it was so fun to find many kinds of animals and fairy tale creatures among the plants. And perennial beds, wow. I love these skillful combinations ! 

7.8.2013

Avoimet puutarhat -13 : Meeri Sipolan puutarha -Open gardens -13

Vierailin Avoimien puutarhojen päivänä 4.8.13 Vesilahdella Meeri Sipolan puutarhassa. Meerin puutarha on kooltaan 5700 m2, ja pihasta löytyy lampi siltoineen, hyötypuutarha, pergola kesäkeittiöineen, huvimaja, koristekaivo, kaariportteja ja tietysti ihanat rehevät perennamaat. Lisäksi Meeri on tehnyt ja askarrellut puutarhaan itse kaikenlaista katseenvangitsijaa, ja hän suosii kierrätysmateriaaleja. Ja en kyllä meinannut uskoa korviani, kun kuulin, että piha on vasta 5 vuotta vanha ! Meerin luvalla laitan näytille kuvia hänen puutarhastaan. Klikkaa tuttuun tapaan ensimmäistä kuvaa, niin saat kuvasarjan isommaksi.  Tämän ja muita puutarhavierailujani löydät sivupalkista aihelistan kohdasta Vierailla pihoilla - garden visits

***
We had in Finland Day of Open Gardens on Sunday 4.8.13. Here some pictures from the garden of Meeri Sipola, where I visited. Size of Meeri's garden is 5700 m2 . Look at the pictures, and think that she has herself built this versatile and beautiful garden in five years ! Unbelievable isn't it ?!