Sivut

27.10.2013

Tarinayrttitarhassa - Herb garden

Rytsälän tilalta bussimatka jatkui Mynämäelle Tarinayrttitarhaan. Fytoterapeutti Liisa-Maija Verainen kertoi tarinoita yrteistä menneiltä ajoilta ja myös vinkkejä yrttien parantavista käyttötavoista. Mielenkiintoista ! Tähän lajiin voisin hurahtaa, jos vaan aika riittäisi. Harmi vaan vierailun ajan satoi, siksi kuvatkin ovat pikaisesti sateenvarjon alta napattuja.


Vuosia paikallaan viihtynyt laventeli.
Reunuspäivänkakkara, Tanacetum parthenium ja keltasauramo, Anthemis tinctoria
 Lemmenyrttejä, lukee lapussa 

Jos oikein muistan, niin Liisa-Maija kertoi, että muinaiset roomalaiset käyttivät rohtosalkoruusun lehtiä laastarina. Kun etsin netistä tietoa rohtosalkoruususta, niin selvisi, että lehdet ja varsinkin juuret auttavat moneenkin vaivaan. Kaunis ihan koristeenakin, niin kuin moni muukin yrtti- tai lääkekasvi. Ostin tämän taimen mukaani tuliaisiksi. 
Rohtosalkoruusu Althaea officinalis, Marsh Mallow
***
This herb presentation garden which I visited last summer, was interesting. One could really easily use common herbs to improve one's health - maybe I'll someday study more about this ! Except that the herbs are useful they are also beautiful to look at, I bought tiny Marsh Mallow to my own garden. 

2 kommenttia:

  1. Hieno yrttitarha :)
    Vieraisilla on niin mukava käydä, saa aina jotain vinkkejäkin..

    VastaaPoista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !