Sivut

22.10.2013

Rytsälän tilalla 1 - Garden Rytsälä

Vuorotteluvapaalla oli aikaa matkailla (halvalla) kotomaassa ja sain nähdä monta ihanaa ja innostavaa puutarhaa. En ehtinyt kesällä laittaa kuvia näytille kuin muutamasta, joten nyt kun pihapuuhat alkavat olla loppupuolella, palataan suveen ja ruvetaan virtuaalimatkailemaan. Kesällä mietin tovin, että voinko lähteä yksin bussifirman puutarhamatkalle, arkena kun on vaikea saada kaveria mukaan. Lopputulos oli se, että oli hyvä päätös lähteä nimenomaan yksin matkaan, tuli juteltua monen mukavan ja mielenkiintoisen ihmisen kanssa ! Mm. ruokapöydässä seuranani oli ompeluseuralaisia, jotka ovat vuosikymmeniä tavanneet toisiaan ns. ompeluseuran merkeissä, ja iloiset rouvat tuntevat toisensa kuin omat taskunsa. He laittavat aina tavatessaan kahvirahan säästöpossuun, ja rahoilla rouvat tekevät joka vuosi pienen matkan. Jos joku rouvista ei pääse tapaamiseen, poissolopäivän kahviraha on kuitattava seuraavalla kerralla ;) Rupesin toivomaan, että minullakin olisi tuollainen ompeluseura ! Tämä päivämatka bussilla hyvässä seurassa tehtiin Nousiaisiin Rytsälän tilalle ja Mynämäelle Tarinayrttitarhaan.  

Rytsälän tila on ollut haaveissani tosi pitkään. Muistan kun ensimmäisiä kertoja tilasin puutarhalehtiä, Tuija Rytsälän havuistutukset jäivät jo silloin lehdistä mieleeni. Puutarha ei tuottanut pettymystä, erityisesti havuja ja kiviä rakastavan Tuijan pihapiiri on oikea rauhan tyyssija ja paratiisi ! Parkkipaikan näkymä on jo pysäyttävä:


Tuijan puutarhassa on mahdottoman paljon havuja. Yhdellä käynnillä ei ehdi kaikkea tutkia ja edes nähdä, mutta kuvista saa pienen käsityksen puuston monimuotoisuudesta. 


Puutarha on laaja, Tuija sanoi meille kävijöille neuvoksi, että nostakaa katseenne ylös ja katsokaa kokonaisuutta. Hmm... hyvä huomautus ainakin minulle, joka tuijottelin yksittäisiä kasveja nokka maassa ;) Tuijalta kysytään aina henkilökunnan määrää, mutta hän hoitaa puutarhan itse miehensä avustuksella. Hän kertoi myös, että kuivuus oli vaivannut tämän kesän puutarhaa, minä en sitä kyllä paljon huomannut. Tästä kohdasta tykkäsin erityisen paljon, onpa kaunis puutarhan lattia ! Toivottavasti nautitte kuvista ! Jatkan vielä seuraavassa postauksessa kuvilla yksityiskohdista Tuijan puutarhassa. 

Osa 2 on täällä
pivi
****
In summer I made a garden trip with bus to the garden of the farm Rytsälä. Tuija Rytsälä have created her large garden in farm house by herself, and takes care of it herself. She loves in particular conifers and stones. Enjoy Tuija's garden ! I really did ! 

11 kommenttia:

 1. Onpa kaunis paikka! Mulla on harmillisesti kesällä niin paljon töitä, ettei paljoa puutarhakierroksille ehdi. Onneksi saan muiden blogeista nähdä kauniita paikkoja.

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuutta! Havuja, kiviä ja punamultaa. Kiitos..mielenkiinnolla odotan lisäkuvia.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun laitoit kuvia. Tuolta ei juurikaan ole kuvia nähtävänä. Tuo frouva vieraili meilläkin menneenä kesänä. Saisin varmaan mennä ensi kesänä vastavierailulle ;) Kiinnostaisi kyllä kovasti.

  VastaaPoista
 4. A very green and peaceful garden, I think and a lovely brown red colour of the wooden farmhouses.

  VastaaPoista
 5. Hieno kesäretkikohde!

  VastaaPoista
 6. Mahtava paikka. Ehkei tuollaisella havupihalla vuosien mittaan ole kovin paljon työtä, koska havut eivät pudottele lehtiään, eikä niitä tarvitse yhtä paljon leikelläkään kuin mm. lehtipensaita ja perennoja.
  Joskus hyvät ideat ovat halpoja ja lähellä, niitä ei vain tule ajatelleeksi. Viittaan tuohon ompeluseuraan.

  VastaaPoista
 7. Upea vihreä puutarha, nautin jokaisesta kuvasta. Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Hieno puutarha ja kivat kuvat!

  VastaaPoista
 9. Wau! Todella upea havukokonaisuus. Minäkin pidän havuista, jotka hemmottelevat silmää etenkin silloin kun puutarha on asettunut jo syystalven lepoon ja taas keväällä, kun mikään ei vielä kuki.

  VastaaPoista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !