Sivut

26.9.2013

Helvetin portilla - Gate to hell

Pelottavasta otsikosta huolimatta postaus on Helvetinjärven kansallispuistosta ja sen kuuluisimmasta nähtävyydestä Helvetinkolusta. Helvetinkolu on miljoonia vuosia sitten syntynyt jyrkkäreunainen kalliorotko, joka päättyy Helvetinjärveen. Matkaan mars, jo portti on vaikuttava korkeuksiin ulottuvine puunrunkoineen ja kyltteineen: Helvettiin, to hell. 

Gate of Helvetinjärvi National Park : To Hell 
Helvetinkolu ylhäältä rakennetulta tasanteelta alaspäin katsottuna.Kolu alhaalta Helvetinjärven rannasta katsottuna. Paikan vaikuttavuudesta saa kuvista vain viitettä, tämä on paikka, joka pitää nähdä ja kokea itse. 

Gorge seen from down by the lake of Helvetinjärvi, Lake of hell

Kolun oikeaan reunaan on rakennettu turvalliset portaat, joita pitkin pääsee tälle näköalapaikalle ihastelemaan Helvetinjärven maisemaa. Tämä paikka on ollut nähtävyys jo 1800-luvulla, ja mm. Akseli Gallen-Kallela on käynyt täällä. Kansallismaisema.
Helvetinjärvi, Lake of hell 
Upea kelo näköalapaikalla.


Järvi on valokuvauksellinen.


Puhdasta on !
Mikä ei kuulu joukkoon .... keräsimme yhden kaljatölkin, tämän mehutetran ja tupakka-askin :( Käsittämätöntä. Vaikka tunnisteessa onkin 'tampere', Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Ruovedellä noin  50 km Tampereen pohjoispuolella. Voin lämpimästi suositella retkeä tänne ! 

****
Welcome to Helvetinjärvi National Park, which lies 50 km above my hometown Tampere. Gate is quite a view isn't it ?

The deep gorges of Helvetinjärvi (=name in English Lake of hell) National Park were formed millions of years ago by faults in the bedrock running right through the area. In the photos you can see gorge from above and from bottom by the lake. On right side of the gorge is built safe ladder that takes you from vantage point to admire the Helvetinjärvi landscape. This is Finnish national scenery. This place has been a landmark since the 1800's, and, for example Finnish painter Akseli Gallen-Kallela's spent time here. 

11 kommenttia:

 1. Varmasti upea paikka! Tuonne voisi joskus mennä kun ollaan Keski-suomessa sukuloimassa!

  VastaaPoista
 2. Upea paikka, kiitos kuvista ja esittelystä. Tuo roskien heitto on käsittämätöntä, löytyy kaikenlaista:( Me kävimme kesällä toisen Helvetin portilla ;) Helvettejä onkin useita.

  VastaaPoista
 3. Upeaa luontoa. Käppyräpuita, kiviä, tummaa vettä jne..Kaunista ruskaakin!

  VastaaPoista
 4. Helvetinkolu on upea paikka ja nykyisin sitä myös hoidetaan. Siitä on jo aikaa kun siellä viimeksi kävin ja silloin ympäristön kunnossa oli toivomisen varaa, mutta onneksi nykyisin osataan sitä arvostaa, aina ei ole ollut näin.Nekin kolme luontoon jätettyä roskaa on sinne kuljetettu täysinäisinä ja sitten ei jaksetak/ymmäretä tuoda niitä pois. Merkillistä meininkiä......

  VastaaPoista
 5. Tuolla on tehnyt monesti mieleni käydä, kiitos upeasta kuvasarjasta!

  Nykyisin luontokohteissakin käydessä näkee roskia, en ymmärrä, mikä ihmisiä vaivaa.

  VastaaPoista
 6. kiitos mahtavasta retkestä Helvetinkoluun, nyt hiukan harmittaa, kun ei sinne poikettu, vaik tienviitasta ohikulku matkalla luimme tuon mainion nimen;)

  VastaaPoista
 7. Onpas mukavan oloinen Helvetti. Tuonne voisikin tehdä joskus retken.

  VastaaPoista
 8. Such a beautiful, quiet en green place to visit. But we don't want to go to hell is it?
  Have a lovely weekend!

  VastaaPoista
 9. Otsikko oli muista poikkeava ;) En ole käynyt Helvetinkolussa, mutta sinne olisi ihana joskus mennä. Näytti olevan ihana kohde syksymmälläkin. Näkyikö marjoja tai sieniä?

  VastaaPoista
 10. Oih, en ole käynyt tuolla vuosiin! Ihanat kuvat :)

  VastaaPoista
 11. Huikeita maisemia!!!
  Teillä on ollut varmasti hieno reissu.

  Jos haluat palata blogissasi kesään niin kurkistappas, sinulle on Puutarha Haaste blogissani =)
  Värikästä syksyä!
  Karolina

  VastaaPoista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !