Sivut

31.7.2013

Taimimoisiolla Porissa

 Taimimoisiolla Porin Ruosniemessä on kaunis näytepuutarha taimimyymälän yhteydessä. Taimisto on perheyritys ja näin he kirjoittavat kotisivuillaan: kotimaisuus ja laatu sekä puutarhakulttuurin edistäminen ovat meille tärkeitä asioita. Mahtavaa, ei voi taimistolta enempää toivoa ! Tai no, niin kuin Suvikummun Marjakin totesi juuri äskettäin blogissaan, niin nimikyltit näytekasveille olisivat paikallaan, näytemaat ajaisivat silloin paremmin vielä tarkoitustaan. Onneksi norjalainen jättiketju ei ole vielä syönyt kaikkia kotimaisia taimistoja - ja toivottavasti ei syökään, jäisimme silloin paljosta paitsi.


Vau mikä kukinta tässä kerrotusta kurjenpolvessa, lienee  kerrottukukkainen idänkurjenpolvi tai kyläkurjenpolvi. Harmi vaan tätä ei ollut myynnissä, tässä kohtaa kun näyteryhmä sai aikaan toivotun reaktion eli kasvi sujahti must-listalleni !Tämän tapaisesta penkistä omenapuun alle olen puhunut jo alustavasti siipalle :) Kaunis "teatteri" pelakuilla. Olisiko tässä ideaa omillekin pelakuille :) Samaan tapaan teatteri pelargonioille, kuin englantilaiset esittelevät auricula-esikoitaan.  Lanseerataanko kotomaahan sana pelakuuteatteri :D Vai pitäisikö meidän oloissamme puhua pelakuukesäteatterista ?


Säleikköomenapuu. Ei voi todellakaan sanoa, että tontille ei mahtuisi yhtä omenapuuta lisää ! 


Tässä ehkäpä pensaskärhö tai mantsuriankärhö ja tiukukärhö, kauniit yhdessä. 


Ja vielä lopuksi kuva Porin torilta: tuu Porrii, ni su pannaa pärekorrii ja veretää pitki Pori torrii ! 

Kuvat saat tuttuun tapaan isommiksi klikkaamalla, ja Taimimoisiolta löytyy lisää kuvia heidän sivujensa galleriasta.

***

I like very much nurseries, which have also show garden of their own. One of these rare nurseries with model garden is in my former home town Pori, called Taimimoisio. Here some pictures from this nursery in the end of July. Look how double flowered geranium is blooming ! I want this one too ! More pictures from this nursery here in their pages.

14 kommenttia:

 1. Very nice model garden you have visited. Thank you for the tour.

  VastaaPoista
 2. Tullaisesta penkistä minäkin haaveilen männyn alle se sopisi hyvin.

  VastaaPoista
 3. Hienon näköistä, voi minäkin haluaisin tuollaisen penkin:)
  Kurjenpolvi on kerrottu idänkurjenpolvi, G.pratense Plenum Violaceum. Kukkii pitkään, muttei tee siemeniä ja tuuhistuukin todella hitaasti verrattuna yleensä kurjenpolviin, yksi mun suosikkeja kurjenpolvista. Pitäisi olla olemassa myös Plenum Caeruleum, mutta en ole löytänyt sitä mistään, sekin voisi olla todella kiva.

  VastaaPoista
 4. Äh, siis tietysti kerrottu kyläkurjenpolvi, tieteellinen nimi sentään meni oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena tiedosta ! Mulla on Geranium pratense valkoisena kerrottuna, ja on todella ihana, ja tosiaan samoin se on tuuhistunut hitaanlaisesti, ei sitten ollutkaan kiinni kasvupaikasta vaan ko lajikkeen ominaisuus. Yritän muistaa pitää mielessä Plenum Caeruleumin, jos näkyy jossain.

   Poista
 5. Kiitos kuvasadosta, mulla on toiveena päästä vielä kesän aikana tuolla käymään :)

  VastaaPoista
 6. Hienon näköistä! Noista näyttelypuutarhoista saa ideoita omaankin puutarhaan, kuten minäkin sain noista kuvista. Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Näyttelypuutarhoista palaa kotiin nuppi täynnä ideoita!
  Tiukukärhön kera on mielestäni pensaskärhö..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taina, hyvä huomio, kyllä hyvinkin voi olla pensaskärhö, Clematis recta. Mantsuriankärhö on niin samannäköinen, etten erota niitä toisistaan.

   Poista
 8. Säleikköomenapuu olisi kiva tuttavuus! Se voisi kasvaa meillä kissatarhan puoleisella seinustalla.
  Aina saa ja löytää jotain kivaa, kiitos Pivi

  VastaaPoista
 9. Kiva tuo säleikköomenapuu. Ihania kukkia ja istutuksia. Kiva Pori-värssy...

  VastaaPoista
 10. Minulla on tuota kerrattukukkaista kurjenpolvea ja on kyllä todella nätti ja kukkii pitkään. Suosittelen!

  VastaaPoista
 11. Arvaa harmittaako kun ei käyty tuolla??? Mietin että oisko porissa mitään hyviä puutarhoja.. Enpä sitten keksiny.. Ja lueskelin kirjaa hotellissa sillä välin kun mies pelas golfia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei Karolina ! Taimimoision lisäksi Porissa kannattaa käydä Paratiisin taimitarhassa, siellä ei ole näytemaita, mutta ihania taimia, paljon myös erikoisempia kasveja. Jos miehesi vielä innostuu Poriin golffaamaan, niin sun menolistalle Kirjuri, Taimimoisio ja Paratiisin taimitarha !

   Poista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !