Sivut

5.3.2013

Gardeniassa - Gardenia tropical garden

Viikonlopun Helsingin reissulla käväisin Viikissä Gardenian kasvihuoneissa, kyläilypaikastani oli sinne lyhyt matka, ja puoliväkisin houkuttelin sinne myös isäntäväkeni. Puutarha-aatetta pitää ainakin yrittää salaa tartuttaa.  Lämpimimmässä huoneessa mietimme, että olisikohan Thaimaassa juuri tällaista, kuumaa ja kosteata.  Yllätys yllätys Suomen ilmasto voitti ulkona riehuneesta lumipyrystä huolimatta miellyttävyysäänestyksen ! 
Gardenian kasvihuone - Tropical green house in Gardenia, Helsinki 

Tämä on kultaköynnöksen lehti ! Valtava, ja oikeastaan hyvä, ettei kotioloissa kasvakaan tämän kokoiseksi. 
Kultaköynnös - Epipremnum pinnatum, huge leaf
Lapsillekin löytyi katsottavaa, kilpikonna ja kaloja

Something to kids too, turtles and fishesOrkideoja juhlapöytien läheisyydessä. Aika hieno idea, että tätä tilaa vuokrataan juhlatilaisuuksiin ! Eikö olisikin ihana paikka pitää synttärit ? Joskus haaveilin, että jos saisin lottovoiton, niin perustaisin puutarhakaupan, missä olisi myös kahvila vähän tähän tapaan kukkien ja kasvien lomassa. Tukholman Zetaksella on ihana kahvila puutarhamaisen myymälän keskellä, joku voisi Suomessakin hyödyntää tällaista ideaa, jos minä en 
sitä lottovoittoa saa ja ehdi ensin. Tässä kuva Chelsea Flower Show'n 2012 Vuoden kasvi -finalistista, Tillandsia 'Samanthasta'. Kiertelin ja katselin, että mistä moinen kunnia kyseiselle kasville, mutta kauneushan on katsojan silmässä. Ja kukka ei ole vielä täydessä loistossaan. 

****
I visited my relatives in Helsinki, and persuaded them to visit with me tropical garden named Gardenia near them. I liked much the idea, that this place can be rented also to celebrations. Amazing place for example for birthday dinner for adults. This was actually my idea :D I've many times thought if I were rich, I would set up a nursery, in which would also be pretty café surrounded with flowers and trees. I've visited this kind of café in  Stockholm at nursery of Zetas.  
I was wondering Tillandsia Samantha's awards, quite everydayish in my opinion, but it is not in it's full bloom yet, and of course also a matter of taste. 

14 kommenttia:

 1. Gardeniassa on kiva käydä ja sieltä vopi ostaa itsellekin jotain sangen edullisesti. Ostin sieltä joitakin vuosia sitten puupavun. Kiitos kuvista, tänä vuonna en ole käynytkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tosiaan tuo pieni kasvimyynti. Mun olisi tehnyt mieli ostaa kuvankaunis huone-esikko sieltä mukaan, mutta oli lämpötila + logistiikkaongelma. Sinä olet varmaan nähnytkin sitten piha-alueen japanilaisen puutarhan. Ajattelin, että kävisin kesällä sitä sitten ihmettelemässä.

   Poista
 2. Ollapa täälläkin joku ihana kasvipaikka talviturhautumaa lauhduttamassa - mutta onneksi on kuvasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun tulit käymään! Hyppäät junaan ja lähdet käymään ! Arvaisitkos mitä maksoin viikonlopun junalipuista... 10 e /suunta. VR:n Veturiin kun liittyy, niin saa aika ajoin tosi edullisia tarjouksia junamatkoista. Tänään taisi tulla viimeksi tarjouksia, jotka olivat ensi viikonlopulle voimassa.

   Poista
 3. Eipä ole tullut käytyä tuolla. Itse asiassa en ole tiennyt koko paikasta! Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut mikään valtavan iso paikka, mutta ihan kiva, kannattaa käydä. Tuolla oli myös lounasmahdollisuus, joten ihan kiva retkikohde. Minusta vielä nuo kilpparit, karpit ja kaunis akvaario ovat kivoja lisiä, lapsillakin on katsottavaa.

   Poista
 4. kävimme syksyllä Kasvitieteellisessä puutarhassa avointen ovien päivänä, siellä on tullut käytyä useinkin lasten ollessa pieniä. jostain syystä tämä Gardenia on jäänyt vaille huomiotani. kiva taas löytyi ansiostasi kiva retkikohde, kiitos pivi:))
  ps tuo väripostaus oli myös mainio

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin noteerasin Gardenian vasta kun oli kylässä ihan lähellä. Tosiaan kesällä olisi kiva päästä vielä katsomaan sitä ulkoaluettakin. Kiva jos löysit retkivinkkiä :) Se oli tarkoituskin :)

   Poista
 5. Tuolla pitäisikin käydä.

  Tillandsiat ovat minusta todella kiehtovia siinäkin mielessä, että ne ovat saaneet nimensä suomalaisen kasvitieteilijän mukaan. Ja Tillandsin Turun seudun kasviluettelo taas liittyy minun kirjani 1700-luvun osioon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos Sussi tiedosta ! Nimi Tillandz on tuttu, ja ilmankos, kun hän esiintyi vähän aikaa takaisin tässä postauksessani Hgin kasvitieteellisestä ! Elias on ollut melkoisen aikaansaapa mies aikanaan.
   http://onneaistuttamassa.blogspot.fi/2012/12/santtuhuoneessa-in-african-violet-room.html
   Hän on perustanut Suomen ensimmäisen kasvitieteellisen ! Mies on oman kasvisukunsa kyllä ansainnut.

   Poista
 6. Tiedän paikan, mutta eipä ole tullut käytyä.
  Minullakin asuu täti ihan lähellä, täytyypä noutaa täti kyytiin seuraavalla kerralla! Lähden viikonloppuna melkeinpä tuollaisiin lämpötiloihin, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siispä täti kyytiin ja kasvihuoneilemaan. Mutta sitä ennen ihanaa rentouttavaa lomaa !

   Poista
 7. En ole käynyt ja olen niin haltioissani, kun saan katsella kuvia tällaisesta ihanasta paikasta! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit ! Ilahdun että kuvista on iloa, kiva !

   Poista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !