Sivut

12.2.2013

Frankfurt & Palmengarten

Selasin matkakuvia ja tuli hirveä hinku päästä johonkin, mieluummin lumettomaan paikkaan...mutta ei, nyt mulla on säästöbudjetti, odotan niin että saisin kesäksi hakemani vuorotteluvapaan. Vuorottelulle on kyllä tullut mutkia matkaan, mutta vielä on kuitenkin toivoa. Mutta sinne matkalle, nyt mennään valokuvamatkalle Frankfurtiin, vuosi on 2010 ja huhtikuun loppupuoli. 

Lehdetön puukuja. Puutietämykseni on surkea, tietääkö joku mitä puita nämä ovat ?

Tässä vähän lähempää:

Kirsikkapuut kukkivat upeasti kaupungilla

Ja myös magnoliat kukkivat. Tämä oli kiva aika käydä Frankfurtissa, kun meillä kevät ei ollut vielä läheskään näin pitkällä. Jos ei olisi pikkurahasta puutetta, niin eikö olisikin kiva matkustaa kevään tulon kanssa samaa matkaa eri leveysasteilla ? Olisi piiitkä kevät :D 

Sitten kasvitieteelliseen, Palmengarteniin. Tulppaanit olivat juuri olleet täydessä kukassa, osa on jo vähän ylikukkineitakin. Räväkkä väritys. 

Kaktushuoneessa

Mitä pidätte tästä kaktuksesta ? Tämän tallennan taasen vinkkiosastooni, jään miettimään miten saisin tällaisen pihaani, tarvittaisiin nyt hitsauslaitteet ! :) Kestävä on takuulla. 

Cornus kousa, dogwood. 

Voisiko vanhat kottikärryt kierrättää kotipihassakin ja käyttää vielä kukkaruukkuna ?

Ja ei kasvitieteellistä ilman orkideoja

*****
In end of April, 2010 we visited Frankfurt am Main, in Germany. End of April was marvellous time to travel, in Finland spring was hardly just beginning, but in Frankfurt spring was already at best. I don't recognize these trees in the first and second pictures, do you ? Cherry trees and magnolias were blooming generously in the city. 

We of course visited the botanical, Palmengarten. Tulip time was almost over. Cactuses in the following picture's: real ones and one which surely will last ! I'd like this cactus in my yard ! 
Hint : If you have wheelbarrow out of order, you can still use it as a flower container : ) 

15 kommenttia:

 1. Kivoja matkakuvia. Kiitos, kun näytit. En ole koskaan käynyt Saksassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta monta Euroopan maata(puhumattakaan muusta maailmasta) on mullakin käymättä. Matkustelu olisi kyllä niin ihanaa.

   Poista
 2. Very nice trip! The tree on the first picture is a Platanus. It is a beautiful tree along avenues, as on your photo. In our country we see this tree very often.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Janneke for the name to tree, nice to know. I looked more information in google, and it doesn't manage in Finland, but really in south and middle Europe it is used as a avenue tree.

   Poista
 3. It is always nice to escape winter and go somewhere warmer. I visited Frankfurt a few times, but only briefly. It would be wonderful to see spring in Frankfurt as you have done. The flowers in bloom are beautiful!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes Jennifer, it's so wonderful to travel, and especially to warm place with nice gardens and plants !

   Poista
 4. Hienoja kuvia! Ehdottomasti voisi vanhat kottikärryt kierrättää ja käyttää kukkaruukkuna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein ei itselle tule mieleen, miten kaikkea ns. romua voisi hyödyntää ja kierrättää puutarhassa. Sitten kun katsele esim. netistä tai facebookista ideasivuja, niin sitä ihmettelee miten jotkut keksivätkin kaikenlaista ihanaa. Hmmm. sainpa idean, perustetaanko yhteinen blogi bloggaajapiirin kanssa, ja kukin lisäisi sinne puutarhaideoita :D ?

   Poista
 5. Ihastuttavia kukkakuvia! Olisipa jo kevät!
  Mulla on vanhat kottikärryt käytössä kotona ja työpaikalla. Istutan niihin aina tupakkakukkaa, joskus toiset oli yrttikärryinäkin. Niissä on sopivasti vähän pohjat rikki, pääsee ylimääräiset vedet valumaan pois.
  Oikein ihanaa kevättä ja ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana idea istuttaa yrttimaa vanhoihin kottareihin ! Ja jos olisi kesäkeittiö josta haaveilen, niin voisi vain työntää yrttikärryt suoraan ruuanlaittopaikalle :D

   Poista
 6. OI ihania kuvia ja ideoita!=)

  VastaaPoista
 7. Kurkkasin toivottamaan sinulle hyvää ystävänpäivää!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Hyvää ystävänpäivää sinulle ja kaikille muillekin lukijoille jotka täällä piipahtavat !

   Poista
 8. Hyvää Ystävänpäivää, Pivi!

  VastaaPoista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !