Sivut

28.1.2013

Ruissalos ja Turus - Ruissalo botanical

Jos asusisin Turus, ni kävisi vissii joka viikko Ruissalo puutarhas ! (turkulaiset korjatkaa kirjoitusvirheet :) ) Mutta hyvä jos kerran kesässä, tai edes joka toinen kesä pääsen/ehdin tähän ihanaan kasvitieteelliseen käymään. Ruissalossa mun suosikkini on kivikko, ja kivikkopuutarhat ovatkin mulle puutarhajutuista rakkaimpia. Pienet sievät kasvit ja kivet ja pienoismaailmat ovat vaan niin sydäntä lämmittäviä. 
Ruissalon kasvitieteellinen - Ruissalo botanical garden / rockery

Kukkaloistoa, tuo hujoppi keskellä taitaa olla kirahvinkukka. Oma kirahvini kukki viime kesänä 1-2 kukalla ensi kerran, ja on mulla nyt väärässä paikassa. Upeimmillaan on varmaan näin kun tässä, keskellä tai perennapenkin taustalla. 
Perennials, Cephalaria gigantea in the middle
Kaunista !  Maja on ihanasti puiden siimeksessä.

Kasvimaalla vallitsee ihaltava järjestys ja kurinalaisuus:

Huokailin syysvuokon edessä, upea ! Ja minä en ole onnistunut tämän kanssa ... Nyt mulla on siemeniä puutarhakaverilta odottamassa, josko niillä onnistuisin. 
Anemone hupehensis in Ruissalo botanical 
Tällaisessa paikassa sitä aina keksii itselleen lisää must-kasveja. Tässä yksi sellainen, Carex elata, keltapiukkasara luki nimilapussa, mutta netistä keltapiukkasara löytyy nimellä Carex elata 'Aurea'. Tahtoo.... 
Carex elata 'Aurea' in Ruissalo botanical 
*****************
Last summer I visited in Ruissalo botanical garden in Turku, Finland. My favourite in Ruissalo is rock garden.  Number one of all garden styles is for me rock garden and alpines. Tiny stunning flowers, rocks and miniature environments fascinates me. Other's gardens are in some way "dangerous", I always get a few more must-to-have-plants ! I've failed before with Anemone hupehensis, but now I've got seeds from finnish home gardener, and I'll try again. Recently I've been interested in grasses, and especially in yellowish ones. Now I must have Carex elata 'Aurea', when I saw it in Ruissalo ! 

7 kommenttia:

 1. Kävin Ruissalossa viime kesänä ensimmäisen kerran ja oli kyllä hieno paikka. Hyvä kuva syysvuokosta!

  VastaaPoista
 2. Oi joi, että on kaunista. Kylläpä mieli lepää noita kuvia katsellessa:) Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Näyttää hienolta paikalta. Minäkin haaveilen syysvuokosta...

  VastaaPoista
 4. Beautiful Anemone hupehensis, grows very vast in my garden, because we have lots of humus and water.
  Generally rock garden plants are not my favourites because they don't thrive in my rather wet garden. Lovely pictures you made!

  VastaaPoista
 5. Ruissalossa kannattaa käydä, jos Turun suunnassa liikutte. Ja kasvihuoneissa tietysti myös, viimeksi en ehtinyt käydä niitä tutkimassa, pihalla vaan. Kierroksen päätteeksi kannattaa myös katsoa, mitä kivaa on myynnissä kasvihuoneen edessä ;)
  Kiitos kommenteistanne tytöt !

  Thank you Janneke and Claire for visiting my blog ! Maybe I've had too dry soil for my Anemone hupehensis, thanks for comment, I'll try moister soil.

  VastaaPoista
 6. Oi, miten hienot kesäkuvat :) Voiskohan sitä Turkuu siirtää vähä keskemmälle Suomea? Se on aina niin rajallista mitä yhden kesän aikan ehtii

  Kurkkaa blogini, siellä on sinulle jotain..

  VastaaPoista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !