Sivut

9.12.2012

Santtuhuoneessa - in the African violet room

Jatkan vielä juttua Helsingin Kaisaniemen kasvihuonepostauksen tunnelmissa. Kaisaniemen kasvitieteellisen historia on mielenkiintoinen, tiesittekö että puutarha onkin alunperin turkulainen ! Syy selviää alta ja lukekaapas mitä jäi jäljelle pommien osuttua talvisodassa kasvihuoneisiin. Eipä paljon. Tekstit ovat valokuvia kasvihuoneiden infotauluista.


Kasvihuoneista omia suosikkejani ovat kaktushuone ja santpauliahuone. Santpauliahuoneessa solisee mukavasti vesi, ja näemmä toivomuksiakin olisi voinut lähteellä esittää. Miinusta annan huoneelle siitä, että takana hyllyillä olevien santtujen nimiä ei pysty lukemaan ja lähteeseen kapuaminen on tuskin suotavaa. 
Saintpaulia room in Helsinki University Botanical Garden 
Saintpaulias in Helsinki University Botanical Garden 
Saintpaulia 'Kacharoni'

Katsokaapas tarkkaan tätä santtua, yliopiston kasvihuoneissakin on näemmä kutsumattomia vieraita ! 
A bug in university garden : )
Ja tämän kuvan otin ihan tuon kyltin vuoksi: kasteluohjeita kaivataan yliopistollakin : ) Klikkaamalla kuvien päällä saat ne halutessasi suuremmiksi. 

Angiopteris evecta - Giant fern 
I continue my previous post about Helsinki University Botanical. It's history fascinates me, the garden was actually set up in 1678 in Turku, town in west coast of Finland. When Turku burned down in 1827, Botanical was moved in 1829 to Helsinki. There was still more misfortunes to come. During Winter War in 1940 in February, two bombs broke greenhouses, and only survivors in frost were seeds of giant water lilies in bottom of the lily pond and also cypress. 

My favorite rooms in Botanical are room of cacti and room of African violets. In the room of African violets there is a wishing well. I took a picture of giant fern ( Angiopteri evecta) because of the sign - advices are needed how to water also in Botanical.

*** pictures become bigger when you click on them ***

7 kommenttia:

 1. Ihana paikka tuo kasvitieteellinen. Yhteenaikaan ramppasin noissa kasvitieteellisissä useita kertoja vuodessa, koska monet kukat kukkivat eri aikoihin. Nyttemmin olen joutunut harventamaan. Puutarhojen historia on myös tosi mielenkiintoista. MIten paljon ennen onkaan jouduttu tekemään töitä niiden eteen. Tästä riittäisi juttua vaikka kuinka pitkään ja paljon. Kiitos näistä postauksista. Niistä tuli mukava olo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi se olisikin ihanaa, kun voisi käydä viikon-kahden välein katsomassa mikä milloinkin kukkii ! Iltakävelyllä kasvitieteellisessä, luksusta.

   Poista
 2. Onpas ihania kuvia. Kylläpä on aukko sivistyksessä, kun ei ole tullut käytyä kertaakaan kasvitieteellisessä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Maarit tästä vähän innostut, ja suuntaat johonkin niistä. Laitan Ruissalosta viime kesältä kuvia, jos/kun ehdin.

   Poista
 3. Kasvitieteellinen on mukava vierailukohde. On kuin siirtyisi maanosasta toiseen, kun vaihtaa huonetta. Lummehuone oli suosikkini. Kesällä ulkopuutarhakin on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mukava että tällaisia paikkoja on ja että niitä ylläpidetään. Täytyy ottaa ilo irti, kun veroeuroilla on tehty jotain näinkin ihanaa.

   Poista
 4. Lovely African violets round the wishing well!

  VastaaPoista

Kiitän viestistäsi ! Pienikin kommentti käynnistäsi on iso ilo ! * Thank for Your comment - even a short message for Your visit is a great pleasure to me !